3 skønne projekter med Noro garn

Holder du af at sysle med garn og strikkepinde? Så bør du også kende til det unikke Noro garn. Det er nemlig et godt kvalitetsgarn, der fremstilles på en særdeles skånsom måde, så de gode egenskaber i materialerne bevares.

Her får du både en gennemgang af, hvorfor Noro garn er noget særligt, og så får du 3 gode bud på projekter, som du kan lave af garnet. Garnet forhandles hos Kreativgarn.

Noro garn – med fokus på naturens uensartethed

Bag Noro garn er den japanske stifter Eisaki Noro. Noro garn er fremstillet med udgangspunkt i filosofien om, at naturens uensartethed er smuk og bør påskønnes. Derfor anvendes der også udelukkende naturlige fibre med deres unikke egenskaber til at spinde garnet fra Noro.

Ulden, der anvendes til noro garn, stammer fra økologiske landbrug i blandt andet Sydafrika, Falklands øerne og Australien. I processen renses garnet med håndkraft og uden kemiske behandlinger og spindes med gamle maskiner. Der anvendes både forskellige tykkelser og længder uld for at skabe en unik struktur.

For at sikre den høje kvalitet, laves der løbende kvalitetskontroller af både materialer og proces.

1. Varme sokker til vinteren

En klassiker er at strikke strømper i Noro garn. Strikkede strømper er skønne til efterår og vinter, og de er både relativt lette og hurtige at lave, hvis du har styr på teknikkerne.

2. Lækre sweatere og striktrøjer

Det tager måske længere tid, men så er resultatet også derefter. En lækker striktrøje eller sweater er uimodståelig, når vinterkulden kommer krybende. Med Noro garn i flere forskellige flotte nuancer kan du nemt skabe unikke striktrøjer enten med eller uden mønstre.

Hvis du gerne vil lave dine egne bløde sweatere, anbefales blandt andet Noro Ito eller Akari garnet på 5.0 mm pinde.

3. Bløde tæpper til hjemmet

Du kan også kaste dig over et mere tidskrævende projekt som et tæppe af Noro garn. De smukke farvenuancer i garnet kan virkelig komme til sin ret i det større format.

Vælg gerne et kraftigt garn som Noro Kagayaki, der er en kombination af uld, silke, bomuld og viskose.

Køb både Noro garn og opskrifter hos Kreativgarn.dk

Hvis du også vil kaste dig over hyggelige sysler med garn, kan du hos Kreativgarn.dk finde et stort udvalg af Noro garn i flotte farver. Udover et stort udvalg af forskellige typer garn, har de selvfølgelig også både strikkepinde og opskrifter, så du kan få det hele samlet ét sted.