3 ting du ikke vidste om Kås

Kås er et lille samfund i Jammerbugt Kommune, som har en helt særlig charme. Det er et sted, hvor mange børn og unge vokser op og det er også et populært sted at komme på ferie. Lige nu er der flere og flere, der flytter til byen, fordi de synes det er et godt sted at bo. Men hvad ved du egentlig om Kås?

1. Kås har en lang historie

Kås har en lang historie som fiskerleje. Allerede før 1700-tallet begyndte folk at bygge deres huse på landjorden, men selve byen blev først officielt grundlagt i 1859. Kås nævnes første gang på et kort fra 1600-tallet under navnet Kaaesz. Man mener, at byen engang strakte sig helt til Pandrup. I dag findes rummer byen ikke mere end 2.400 indbyggere, hvilket gør det til en yderst hyggelig by.

2. Der sker meget i Kås

Der sker hele tiden noget nyt og spændende i Kås. Byens omdrejningspunkt er Kulturhuset som blev grundlagt tilbage i 1970’erne. Her kan du gå til forskellige kulturelle arrangementer såsom teaterforestillinger og koncerter – eller bare hyggelige privatfester med vennerne! Læs her for at se alle de spændende arrangementer der foregår i og omkring kulturhuset i Kås!

3. Der er gode madmuligheder i Kås

Kulturhuset har ikke kun kulturelle aktiviteter – her kan du også fylde maven med god mad! Det kan du bl.a. hos Kaas Slagter & Madbutik, som har masser af spændende mad til hyggelige stunder. Her finder du et stort udvalg af lækre kødprodukter og friske råvarer af høj kvalitet og kommer hele tiden med ny inspiration til velsmagende menuer. Derudover findes der pizzeria og andre restaurationer i Kås.

Opsummering

Som du kan læse ovenover, er Kås et hyggeligt sted med et stort omdrejningspunkt og masser af madmuligheder. Det er en by med en gammel historie, et rigt kulturliv og gode madmuligheder.