Guide: Sådan håndterer du et smadret ovnlågeglas 

Er der sket det uheldige, at dit ovnlågeglas er smadret? Så frygt ej, for der er gode løsninger på dette problem. Selvom det er en super ærgerlig situation, kan du stadig beholde din ovn, hvis du er rigtig glad for den. Det er nemlig en mulighed at få skiftet sit ovnlågeglas. 


Hvilket ovnlågeglas er smadret?

Det første du skal finde ud af, er hvilket ovnlågeglas der er smadret. En ovn er typisk sammensat sådan, at der er et glas yderst, et glas i midten og et glas inderst, og det vil ofte ikke være dem alle der smadre. Der kan være flere grunde til at dit ovnlågeglas smadrer, blandt andet hvis du taber noget tungt over det eller hvis ovnen har fået en skade, kan varmen være med til at springe glasset helt. Når du har lokaliseret hvilket af de tre ovnlågeglas der er smadret, kan du nemmere få hjælp til at bestille et nyt. 


Tjek dine forsikringer

Det kan være en god idé at tjekke om man har glasskade som en del af en af sine forsikringer, da det kan være dyrt at få udskiftet sit ovnlågeglas. Nogle forsikringer tilbyder glasskade uden selvrisiko, mens andre har en høj eller lav selvrisiko derpå. Tjek op på om din selvrisiko er højere end hvad ovnlågeglasset koster, for så kan det ikke betale sig. Er den derimod mindre eller har du ingen selvrisiko, kan din forsikring hjælpe dig med at betale for skaden. 


Bestilling af ovnlågeglas

Når du har lokaliseret skaden og tjekket dine forsikringer, kan du med fordele ringe til et professionelt firma der forhandler ovnlågeglas. Her kan de hjælpe dig med at finde det glas som passer til netop din ovn, så længe du kan fortælle dem modellen. De er ligeledes ofte gode til at være ærlige og fortælle dig, om det kan betale sig at skifte glasset.