Dan et overblik over gulvtæppetyperne

Mht. indretning findes der ingen facitliste på, hvad der er det rette at gøre. Det kan for nogle være en befrielse, at de er frie til at gøre, hvad de vil. For andre kan alle mulighederne dog virke uoverskuelige. Derfor har vi her forsøgt at samle et overblik over, hvilke muligheder der er, når man køber gulvtæpper.

Væg-til-væg-tæppe

Et væg-til-væg-tæppe er blot en af de mange muligheder for gulvtæppe, som du har. Med et væg-til-væg-tæppe vil du ikke kunne se gulvet nedenunder, da det jo går fra væg til væg. Dette slags er praktisk, hvis man ikke bryder sig om at gå på hverken træ- eller flisegulve. Dog er det et risikabelt tæppe at vælge, hvis man har kæledyr, for det kan være svært at vaske evt. pletter af, som skulle forårsages af et dyr. Et tæppe som går fra væg til væg er hyggespredende, fordi det giver et varmt og blødt indtryk af et rum.

Det traditionelle tæppe

Et andet slags gulvtæppe er det traditionelle, som man bare lægger fladt ned på gulvet. Det kan fungere i flere rum og have alverdens former og teksturer. Et tæppe på badeværelset gør rummet mere behagelig og mindre køligt at opholde sig i. I et ellers dæmpet rum kan man lægge et tæppe med mange farver for at lyse atmosfæren i rummet op, uden at det bliver for markant, som det ville ved eksempelvis at male væggene i oplysende farver.

Bylivstæppe

Tæppet med vejsystemer, bygninger og generelt byliv er et tæppe, som man sjældent vælger at placere i et alment rum, men derimod gerne lægger på børnenes værelser. Dette tæppe kan være med til at fremme et barns aktivitet og kreativitet, når de ellers ikke har noget sted at udleve deres fantasier. Det kan inspirere dem og være et funktionelt værktøj til leg i hverdagen.