Derfor er frokosten på arbejdet vigtig for både trivsel og sundhed
For mange bliver frokosten underprioriteret. Måske har man ikke tid til at pakke madpakken dagen inden og sidder i stedet med tungt hoved og en mave, der rumler. Men der er flere grunde til at prioritere frokosten med kollegerne, da den både kan fremme det sociale liv og en sundere livsstil.
Gør det nemt og sundt med en frokostordning
Når arbejdsopgaverne hober sig op, kan det være svært at få inkorporeret sunde og hjemmelavede måltider i hverdagen. Men hvis man som virksomhed sørger for en frokostordning, kan medarbejderne nemt få en sund frokost. Bestiller man en frokostordning fra Frokost+, kan man selv tilpasse frokosten. Det kan være en frokostordning med både varme og kolde retter eller med ekstra tilbehør, hvis I skal have det daglige indtag af frugt. Med en frokost ordning for virksomheder kan virksomheden få skræddersyet en god frokostmenu med omtanke for kvalitet og gode råvarer.
Det sociale aspekt af frokostordninger
Ud over at få mere sund mad ind på arbejdspladsen, er der også et socialt aspekt i at have en frokostordning. Ved at spise frokost sammen er der mulighed for at tale om andet end arbejde. Vælger man en frokostordning, har man et fælles emne at snakke om, og man får et tættere bånd. Har man en frokostordning for virksomheder, sørger man også for, at der ikke er nogen, der bliver holdt udenfor, fordi de ikke har nået at få madpakken med.
Pauser giver produktivitet og bedre trivsel
Der er gode grunde til at indtænke frokostordninger, hvis virksomheden skal klare sig bedre. For forskning fra Stanford University viser, at mange arbejdstimer om ugen ikke nødvendigvis giver bedre produktivitet. Det gælder også for antallet af arbejdstimer om dagen. De færreste kan arbejde koncentreret fem timer ad gangen, og derfor er pauser alfa og omega. Når man får mulighed for at holde pause midt på dagen for at spise, kan man fokusere på ny, når man vender tilbage til skrivebordet. Med en frokostordning for virksomheder støtter man faktisk op om bedre trivsel blandt medarbejderne. For sidder man ved skrivebordet hele dagen og kun har tid til at spise små snacks, kan det påvirke både humøret og produktiviteten. Med frokosten får man en naturlig pause på en halv time, hvor man kan stresse af og få energi gennem maden. Her kan man også få en uformel snak med kollegerne, hvilket også kan forbedre trivslen. Når man deler frokosten med andre, kan det få en til at slappe af i skuldrene. Dermed bryder man også den professionelle barriere mellem kollegaer.