Det vidste du måske ikke om katte

7 Sjove facts om katte 

Katte er faktisk mere populære end hunde i USA. Der er ca 94,2 millioner katte i USA, hvortil der er 89,7 millioner hunde over landet. Katte lever i 14-16 år, hvor hunde normalt lever lidt mindre. 

Katte kan faktisk godt være venstre eller højre-håndet (potet) Ligesom vi mennesker kan foretrække at gøre noget med den ene eller den anden hånd, så har katte det lige sådan. Forskere at studeret mere hundrede katte, hvor de gav dem noget mad, og betragtede hvilken pote de tog maden med. Over halvdelen tog maden med højre pote, hvor ca 40% (ud af 100) tog maden med venstre pote. Mens ca 10% brugte både venstre og højre pote. 

Katte kommunikere ikke til andre katte når de miav’er. Vi mennesker har altid troet at når katen miav’er, så er det en form for kommunikation mellem katte. Men faktisk så miav’er de til deres ejere, og ikke til andre katte. Til gengæld bruger de meget kropssprog mod andre katte, hvortil de også kan hvæse og skrige. 

Ligesom med hunde, så kan katte heller ikke tåle chokolade. Det er nemlig lige så giftigt for dem. Hvis de får chokolade kan det give hjerteproblemer, forhøjet blodtryk eller anfald. Så chokolade er et no-go til dyr! 

Katte er et af verdens mest fleksible dyr. De har nemlig et kraveben, som er fritflydende og variabel. Det bredeste sted på katten er deres hoveder. Så hvis din kats hoved kan komme igennem et smalt sted, så kan resten af kroppe med garanti også. Kattens hud er også meget løstsiddende, som også er behjælpelig på deres fleksibilitet. 

Kattens knurhår siger også meget om kattens humør. For eksempel peger de fremad, når katten er glad, og de ligger sig tilbage, når katten er bange og føler sig truet. De er omtrent lige så lange som deres kroppe er brede. De er tykkere end normale hår, og de er placeret blandt en masse nerver, så katten kan føle med dem. 

Man siger at katte har 9 liv. Og årsagen til det, er fordi katte hopper nogen gange, så det ender galt. Men i kattens bedste alder, så kan de faktisk springer over 5 meter op i luften, fra jorden af. Men med alderen, bliver de dårligere, ligesom os mennesker, så bliver vi svage og nogen får gigt. Og deres gode spring-evner er en god kombination hos en kat, når de også er rigtig fleksible, især hvis de hopper fra tag til tag.