Drejekranse – roterende enheder til din virksomhed

Har du en virksomhed, som bruger mange store maskiner? Ønsker du at optimere disse maskiner? Så bør du tage et kig på udvalget af drejekranse.

Drejekranse er roterende enheder, som består af to ringe med mellemliggende kugler. Kuglerne ligger i en raceway og skal smøres via smørenipler. Drejekranse findes i mange forskellige typer og størrelser. Belastningen vil være forskellig alt efter diameteren på drejekransen. Derudover findes drejekranse med og uden tænder. Forskellen er, at drejekranse med fortanding f.eks. kan anvendes sammen med et planetgear, som genererer rotationen. En drejekrans uden fortanding anvendes derimod typisk på løfteborde, hvor rotationen genereres manuelt.

Forud for installationen bør der foretages en rengøring af drejekransen og maskinen, hvor monteringen finder sted. Det er dog ikke tilladt at rengøre med et højtrykssystem. Det bør også kontrolleres, at drejekransen er fuldt understøttet af resten af maskineriet. Derfor er det praktisk at udføre arbejdstest før belastninger påføres. Drejekransens levetid og funktionalitet kan blive påvirket i tilfælde af manglende overholdelse af rengøring og tests.

En drejekrans skal også smøres engang i mellem, specielt efter store perioder med inaktivitet, f.eks. i vintermånederne for kraner og byggemaskiner. Grunden til denne gensmøring er, at garantere fedtets minimale egenskaber. Proceduren for gensmøring foregår med påførelse af fedt i alle smørenipler, den ene efter den anden, mens du roterer drejekransen, indtil der kan ses en perle af frisk fedt i den ene segl.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af Drejekranse.

Sådan bruges drejekranse

Drejekranse bruges i mange forskellige sammenhænge. Fælles for dem alle er, at de alle er essentielle og motoriske sammenhænge. Eksempelvis bruges drejekranse på kraner med kontinuerlig rotation samt på trucks til rotation, f.eks. ved tømning af containere. Derudover bruges drejekranse også til entreprenørmaskiner til drej af kabine, på mandskabslifte, til horisontal og vertikal montering samt i vindmøller til at få den roterende funktion. Der er altså mange muligheder for at optimere din virksomhed med drejekranse, og derfor er der også god grund til at gå på opdagelse blandt udvalget af drejekranse. Med drejekranse gør du altså hverdagen nemmere for både dig og dine kollegaer.