En undersøgelse der afslører kroppen indefra

Gennem livet kan man få flere op- og nedture, og det gælder alle mennesker. Det betyder, at man sjælden står alene med det. Det kan være, at man går gennem en periode i livet, hvor man har ondt et sted. Her kan det være en god idé at opsøge en læge, så man kan få en afklaring på, hvorfor man har ondt lige netop det sted. Din læge kan bruge en endoskopi, som er et instrument til at se og betjene kroppens indre organer og kar. Fordelen ved denne undersøgelse er, at det giver mulighed for at se problemer i ens krop uden at gøre store snit. Det er muligt at bruge en endoskopi gennem et lille snit eller munden.

En vævsprøve med en endoskopi

En endoskopi er et fleksibelt rør med et fastgjort kamera. Ved at der er et kamera, er det muligt for lægen at se, hvad der foregår inde i kroppen. Det smarte ved en endoskopi er, at den afslører din krop indefra til en læge, så hvis lægen har mistanke om, at der måske kunne være noget inde i kroppen, er det en rigtig god idé at få en undersøgelse med en endoskopi, da den fjerner et lille stykke væv til en prøve. Foruden for denne undersøgelse kan lægen gennemgå ens symptomer, foretage en fysisk undersøgelse og eventuel bestille nogle blodprøver. Med disse test kan det være, at man ikke behøver en undersøgelse med en endoskopi.  

Tag kontakt til lægen

Hvis man begynder at blive sløj og få ondt, er det en god idé at kontakte sin læge så hurtigt som muligt, så ens læge kan finde ud af årsagen til disse problemer. Man kan aldrig vide, om det er noget alvorligt, men jo hurtigere man får en undersøgelse desto bedre. Vi har et liv, og det skal vi passe på.