Find ud af, hvordan vandværkerne i dag måler spildevand

Med den stigende interesse for klima og bevarelse af vores klode og dens resurser, er der kommet mere fokus på spild. Madspild har de seneste år stået højt på dagsordenen i mange hjem, og flere og flere er begyndt at sørge for at købe de rigtige mængder mad, sortere og spise madrester. Der er også kommet fokus på spildevand, og det er ikke noget man ser særlig meget til i hjemmet i dagligdagen, men mere noget der foregår bag kulisserne. Det er nemlig vandværkerne der står for at holde et skarpt overblik over blandt andet spildevand.

Det kan være, du har spekuleret over hvordan vandværkerne i dag finder ud af, hvor meget spildevand der løber gennem deres systemer, og her kommer svaret!

I nutidens meget højteknologiske hverdag er der opfundet nye måder at gøre næsten alle ting smarte på, og det samme er sket for vandværkernes vedkommende. De benytter sig nemlig i dag af en såkaldt Flowmåler til spildevand, der kan undersøge hvor meget spildevand, der befinder sig på de danske vandværker. MagFlux flowmåleren kan med stor nøjagtighed måle mængden af spildevand der overføres fra bydistrikterne til de store rensningsanlæg. På denne måde kan vandværkerne dokumentere, hvor meget spildevand der bevæger sig gennem deres systemer alle tider på døgnet.

En anden måde, som flowmåler også benyttes, til er at lave målinger på drikkevandet, vi får leveret i Danmark. Der er tale om alt det vand vi modtager fra store boringer rundt omkring, og som man ikke er sikre på kvaliteten af. Det er derfor smart at kunne måle og tjekke op på kvaliteten af vandet, inden det sendes videre ud fra vandværkerne og ud til danskerne. Det er altså smart, at vi i dag har apparater til at holde styr på spild og kvaliteten af vand for os.