Gode råd til indretningen af dit storkøkken eller kantine
Når der skal laves mad til mange mennesker på en gang, skal der tilgodeses andre behov end i normale køkkener, som du kender fra normale husstande. Der er væsentlig flere elementer, der skal tages stilling til, hvilket er noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit.
Hygiejnen er essentiel
Der er ingen tvivl om, at hygiejne er en af de vigtigste aspekter i køkkener – især offentlige køkkener. For at bevare en perfekt hygiejne i køkkenet, er det en fordel, hvis du har valgt materialer, der er nemme at rengøre og vedligeholde. Det kunne for eksempel være et stålbord.
Et stålbord er utrolig let at rengøre – i modsætning til en træbordplade – fordi stål ikke suger eller optager noget af det, der ligger på bordpladen. Stål er det foretrukne valg i alle professionelle køkkener.
Skab et velfungerende arbejdsmiljø
Hvis man ønsker at skabe gode resultater i sit storkøkken eller kantine, er det vigtigt, at der styr på de basale opgaver. Det er alt fra vareindlevering og rengøring til pakkeri og udbringning. Der skal være fuldstændig styr på, hvordan disse opgaver skal håndteres i dagligdagen.
Det er vigtigt, at du prioriterer plads til de opgaver, der skal klares i løbet af dagen. Hvis ikke der bliver afsat plads til det, er det noget, som kommer til at begrænse køkkenets funktionalitet.
Der skal være plads til vogne og udstyr på hjul
Når man arbejder i et storkøkken eller kantine, kommer man ikke uden om vogne, der skal transporteres fra det ene sted til det andet sted. Det betyder, at der så vidt muligt ikke skal være nogen niveauforskellige eller dørtrin, som kan begrænse transporten med vognen. Når man skal flytte tunge ting, er det vigtigt, at det hurtigt kan klares, uden man skal afsætte for lang tid til det. Det handler om effektivitet.