Gør noget godt for dit tag med overstrygning

Har du oplevet, at der trænger vand ind fra dit tag? Eller begynder du at finde tegn på svamp eller råd i dine spær? Så bør du overveje, om det er på tide at få foretaget en overstrygning.

Dit tag har brug for vedligeholdelse, da fugt kan være meget ødelæggende for dit tag. Dette kan du komme i forkøbet med en overstrygning. Hvis du ønsker at forlænge levetiden på dit tag uden at skulle investere i et helt nyt tag, så er en overstrygning den helt rette løsning for dig. Hvis ikke du har mulighed for at få adgang til lofttagens skråvægge og skunker, så er det i de fleste tilfælde langt bedre at få foretaget en overstrygning fremfor en understrygning. Det anbefales desuden, at hele taget overstryges, således bibeholder det et så harmonisk udtryk som muligt. En overstrygning kan modstå selv de mest ekstreme vejrforhold i det danske vejr. Fugerne tager ikke skade af hverken stærk varme eller hård frost, og de kan holde til både slagregn og fygesne ude fra loftet. Dit tag vil altså kunne modstå voldsomt vjer som skybrud og kraftig storm med en overstrygning.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her alt information omkring overstrygning.

Sådan foregår en overstrygning af tag

Overstrygning foregår ved hjælp af nogle af de mest moderne og gennemtestede metoder. Fugepistolen er forbundet med en pumpe, der står på jorden. Pumpen drives af en mobil dieselkompressor, der yder et tryk på op til 11 bar. Det forholdsvis høje tryk bevirker, at fugemassen presses ind i selv de allermindste revner og sprækker mellem tagstenene. På denne måde opnås en yderst tæt og langtidsholdbar fuge, der er i stand til at følge tagets naturlige bevægelser uden at revne eller miste sin evne til at binde tagstenene sammen. Massen til overstrygning limer altså dit tag sammen, og gør det dermed modstandsdygtigt over for både storm, kulde og varme. Det er vigtigt, at dit tag får denne behandling, hvis du kan se, at det trænger til det. Du kan med stor fordel tage et kig ved rygningen og skotrenden, hvor de to tagflader mødes for at se, om det er utæt. Hvis dette er tilfældet, så bør du få foretaget en overstrygning så hurtigt som muligt.

Vis indlæg