Har din træning ramt et plateau? Læs med her!

Træner du regelmæssigt, og har du gjort det over en længere periode, så kan du måske nikke genkendende til følelsen af, at din træning har ramt et plateau. Som om, at din træning står stille, og du ser ingen resultater eller forbedringer. Heldigvis findes der et par tips til, hvordan du kan komme videre fra plateauet i din træning.

Prøv noget nyt

Består din træning udelukkende af en bestemt træningsform, vil din krop vænne sig til den efter en given periode. For at komme videre fra dit træningsplateau, så er du indimellem nødt til at prøve noget nyt eller skifte gear for at udfordre din krop lidt. For eksempel kan du løbetræne mellem dine styrketræningspas, eller du kan øge intensiteten i dine øvelser – mulighederne er mange.

Sørg for at du kan yde dit maksimale

Hvis du ikke længere yder dit maksimale, hver gang du træner, så kan det resultere i, at du rammer et plateau med din træning. Du kan løse dette på flere måder. Du kan eksempelvis indtage proteinpulver, som sikrer, at dine muskler bliver genopbygget og reparereret efter dine træningspas. Dermed er du hurtigere i stand til at træne igen, hvilket hjælper dig med at nå dine mål i en fart.

Notér din træning i en træningsdagbog

Hvis du gang på gang træner med samme vægt eller samme antal gentagelser, så vil du ikke opleve resultater eller forbedringer. Det kan om end være svært at huske, hvordan det gik under dit sidste træningspas. Her kan en træningsdagbog være et brugbart redskab til at hjælpe dig med at huske dine tidligere træningspas.

Du kigger blot i dagbogen for at finde ud af, hvordan du udførte øvelsen sidst, og ved at justere en anelse på eksempelvis vægt, antal gentagelser eller lignende, så vil du forbedre dig på sigt.