Hvilke gulve bliver populære i 2022?

At spå om fremtiden er en svær disciplin, men ud fra hvilke gulve der er populære lige nu og de nyheder gulv producenterne bringer på markedet giver en af landets største gulvforhandlere FlotteGulve.dk her et bud på, hvilke gulve, der bliver populære i 2022.

Sildebensgulve i forskellige gulvtyper og formater

Sildebensgulve har i de seneste år været utroligt populære og der er absolut intet, der tyder på, at den trend er på vej til at ændre sig foreløbigt.

Sildebensgulve har en lang traditionsrig historie bag sig og var oprindeligt en gulvtype, der kun var at finde i boligen hos den mere velhavende del af befolkningen.

Dengang var sildebensgulvene primært i træsorten eg, mens du i dag kan få sildebensgulve i mange forskellige træsorter.

I de traditionelle sildebensgulve var stavene generelt omkring 7 x 50 cm store. Det er stadig en udbredt størrelse, men i dag fås stavparketter også xl størrelser, hvor stavene er cirka dobbelt så store.

Et traditionelt sildebensgulv er i træ, men i dag findes gulvtypen også som laminatgulv og som vinylgulv med kliksystem. Det betyder, at du i dag kan få et sildebensgulv på et langt lavere budget.

Klikvinyler vinder frem

Et af de helt store gulvhits i 2021 er klikvinyler eller vinylgulve med kliksystem. Gulvtypen er stadig forholdsvis ny, men er i år stormet ind på gulvmarkedet.

Klikvinyl er en videreudvikling af den klassiske rullevinyl, men skal modsat originalen ikke fuldlimes til undergulvet. Hvilket gør, at gulvet er lettere at lægge og afmontere igen.

Klikvinyler er generelt enten i stav-, planke- eller fliseformat og har et udseende, som er en naturtro gengivelse af enten et klinke- eller et trægulv.

Klikvinyler er en slidstærk gulvtype, der som regel har en fremragende gangkomfort og gode lyddæmpende egenskaber.

Farver er på vej tilbage

Neutrale farvetoner såsom grå, beige og sand har i mange år været de dominerende farver, når danskerne har valgt klinker.

Men tendenserne peger i retning af, at vi er på vej ind i en periode, hvor vi er mere modige, når det gælder farverne på vores klinker.

Især en dyb og harmonisk blå farvetone vinder lige nu frem, men der er tegn på at også andre rolige og harmoniske farvetoner kommer til at få en stigende popularitet.

Det er især blandt væg- og gulvklinker at farvetrenden vinder frem, men ønsker du farvede gulve kan også gulvtypen marmoleum anbefales.

Ønsker du et strejf af farve på dine vægge, så kan du udover maling og klinker med fordel vælge mosaikker, som også fås i utroligt mange forskellige farver.

Klinker med et metallisk look

En anden klinketrend som formentlig vil fortsætte med at vinde frem i 2022 er klinker med et metallisk look. Du kan således i dag få klinker der er inspireret af metaller såsom guld, sølv, kobber, titanium og stål.

I det hele taget ser det ud til at klinker, hvis udseende er inspireret af andre materialer bliver populære i 2022. Det gælder både de førnævnte klinker med et metallisk look. Men også klinker med et udseende inspireret af natursten, træ samt ikke mindst beton og cement nyder en stigende popularitet.