Investering i dit parforhold er vigtigt for dit helbred

Hvornår har du og din partner sidst haft en date night? Hvis det er et stykke tid siden, er du ikke alene. At tilbringe kvalitetstid sammen er vigtigt for dit forhold – og for dit helbred. Uanset om i tager på restaurant og får en god middag sammen eller tager et spil Mahjong gratis, så er det vigtig kvalitetstid sammen.

 

Hvorfor det er godt for dit helbred at investere i dit parforhold

Når du har et stærkt og sundt forhold, har du et støttesystem, der hjælper dig med at klare livets udfordringer. Mennesker i støttende forhold har tendens til at være mere modstandsdygtige og tilpasse sig, når de står over for vanskeligheder. At investere i dit parforhold kan også være med til at forbedre dit mentale helbred. Mennesker i sunde forhold har tendens til at have et højere selvværd og er mindre tilbøjelige til at opleve angst og depression. Desuden kan det at føle sig elsket og støttet være med til at reducere stress, hvilket har alle mulige positive virkninger på vores fysiske helbred – lige fra at reducere inflammation til at styrke vores immunsystem.

 

Så hvordan kan du investere i dit forhold?

Planlæg regelmæssige “date-aftener”, også selv om det blot betyder at blive hjemme og lave mad sammen i stedet for at gå ud. Skab tid til regelmæssige samtaler – både om de store ting og om de små ting i jeres liv. Det kan hjælpe jer med at føle jer forbundet, selv når I har travlt med arbejde eller børneopdragelse. Lav regelmæssigt noget nyt sammen – uanset om det er at tage et dansekursus eller udforske en ny vandresti. At prøve nye ting sammen kan være med til at holde tingene spændende imellem jer. Der er mange ting, som man kan lave sammen – og det er kun fantasien som sætter grænser. Kvalitetstid sammen kan være alt fra at tage et spil over et godt glas vin eller gå en lang tur i skoven sammen – det vigtigste er, at få talt sammen og nydt hinandens selskab.

 

Det er ikke kun vigtigt for jeres forhold, men også for jeres helbred at tilbringe kvalitetstid sammen med jeres partner. Så hvis du har tænkt dig at have en date-aften eller bare afsætte lidt tid til at snakke sammen, så vent ikke længere – dit helbred og forhold vil takke dig for det.