Kw pr opladning af elbil

Hvis du overvejer at købe en elbil til din næste tur, er du sikkert interesseret i at sammenligne, hvad det koster at “tanke op” med elektricitet. Der er ikke et svar, der gælder for alle, da vi alle betaler forskellige priser for elektricitet, og hver bil tager forskellig tid til at lade op. Det er normalt mere overkommeligt at oplade derhjemme end ved offentlige stationer, fordi der er færre generalomkostninger forbundet med opladning. Det kan være hurtigere at oplade på vejen end at oplade hjemme, så det er endnu en faktor, som du skal overveje, når du planlægger din tur eller rute. Generelt set er der mange gode muligheder når det kommer til opladning af elbil.

Forskellige måder at oplade din elbil på

Der findes mange forskellige typer af elbiler, som bruger forskellige typer stik til opladning. Den vigtigste type er lader kabler til en almindelig stikkontakt. Strømmen er normalt 2 eller 3 ampere, men der findes også nogle med 4 ampere. Disse kan kaldes bedstemorkabler. Derudover virker opladningskabler til multistandard-stikdåser også. Det kan passe til alle biler undtagen Tesla. De oplader normalt med 7 eller 22 kilowatt (kW). Lade stationer med disse typer stikkontakter er den billigste løsning samlet set, men de tager meget længere tid at oplade end andre muligheder. En fuld opladning tager i gennemsnit ca. 10 timer, og denne tid vil blive lidt kortere, efterhånden som der kommer flere kompatible biler på markedet i fremtiden.

Spar penge ved at kører rundt i en elbil

Større opladningsmuligheder med 20 eller flere ampere og en effekt på 50-300 kW er i øjeblikket under udarbejdelse. Det tager mellem 20 og 80 minutter at oplade en af disse, afhængigt af hvilken type du har. Disse opladere er endnu ikke tilgængelige overalt, men de kan findes på nogle tankstationer og andre steder, hvor elbiler ofte parkeres. I modsætning til de billige stikkontakter til husholdninger, der hidtil har været anvendt , koster disse højtydende hurtigladere typisk 15-35 kr. pr. opladning, uanset hvor lang tid det tager. Endelig er der et firma ved navn Clever, der har udviklet et mobilstik. Det er et fleksibelt lade kabel med et stik i hver ende, så du blot kan køre op mod en anden bil eller en lade station.