Legetøj der udfordrer barnet

Når det kommer til legetøj, er det især byggelegetøj, der er et populært valg blandt mange børn. Dette er for eksempel Byggemagneter fra Magna Tiles, hvor man bygger med magneter og metalkugler i forskellige former og størrelser. På denne måde kan man med magneterne bygge forskellige former og alt fra huse til rumraketter, da kun fantasien sætter grænser. Der er mange fordele ved denne type legetøj, der stimulerer og udfordrer barnet på en måde, som meget legetøj ikke er i stand til. Men hvordan? Det kan du blive klogere på i denne artikel. 

Lad dit barns kreativitet flyde 

Noget af det bedste ved disse magneter, som fungerer som moderne byggeklodser, er, at de udover at udfordre barnet, lægger op til kreativ leg. For det er vigtigt, at legetøj udvider børns muligheder frem for at fastlåse dem i en bestemt leg med begrænsede muligheder for nytænkning. Det er derfor en god idé at prioritere legetøj som byggemagneter, der lærer barnet at tænke ud af boksen, og på samme tid lægger grundstenene for, at barnet bliver i stand til dette senere i livet. 

Forbedrer barnets motorik

Rigtig mange børn har problemer med motorikken, hvor særligt finmotorikken kan drille. Det kan for eksempel være, at barnet har problemer med at holde på en blyant eller andre udfordringer, der kræver en vis fingerfærdighed. Der findes heldigvis mange måder, hvorpå barnet kan træne dette, hvor byggemagneter er en oplagt mulighed, da disse træner barnets motorik, mens barnet på samme tid har det sjovt. Denne leg er derfor ikke blot en måde, barnet kan bruge tiden på, men også en chance for, at hjælpe barnet med at blive bedre til at begå sig motorisk, som kan blive til stor gavn. 

En leg for børn og voksne 

Derudover kan det også være sjovt som voksen at lege med med disse magneter, der kan vække mange barnlige sjæle og resultere i mange sjove timer sammen med sit barn, for den bedste leg opstår, når både børn og voksne har det sjovt. Aldersgrænsen for legetøjet er fra 3 år, så du kan starte med at demonstrere, hvordan byggemagneterne fungerer, så barnet ved, hvordan det skal bære sig ad, da det kan være svært at forstå på egen hånd. Det kan også være, at barnet allerede kender til byggemagneterne, da disse er populære i mange børnehaver. Uanset hvad er det en god idé, at du er i nærheden, så du kan hjælpe barnet og tage del i legen, hvis du har lyst.