Populære seværdigheder i Odense

Skal du besøge den smukke by Odense, så er der masser at opleve. Byen byder på mange historiske og kulturelle seværdigheder, så hvis du er en historienørd, så er byen helt klart noget for dig!

H.C. Andersens hus

Kommunen er især kendt for H.C. Andersen, da Odense er den kendte digteres fødested, derfor findes der i Odense flere forskellige attraktioner omhandlende ham. Du kan eksempelvis besøge hans barndomshjem eller besøge hans museum. I 2021 åbnede H.C. Andersens Hus, som er et museum bestående af både udendørs og indendørs rum. Her har I muligheden for at udforske 12600 m2 og lære mere om digterens spændende barndom og vejen mod berømthed.

Odense Zoo

I byen findes også Odense Zoo, som er en fremragende aktivitet til dyreelskeren. Her kan du være med til at fodre dyrene helt tæt på og opleve omkring 130 dyrearter fra hele verden. I Odense Zoo kan du nyde en hyggelig dag i den skønne park med hjemmesmurt madpakke eller besøge en af parkens spisesteder.

Den Fynske Landsby

Elsker du fortiden, så tag et smut forbi Den Fynske Landsby, som er et hyggeligt frilandsmuseum. Her kan du udforske en verden med gårde og huse, som de så ud i 1800-tallet. I Landsbyen kan du rejse tilbage i tiden og opleve, hvordan folk arbejdede og levede. Der fortælles historie gennem et levende udgangspunkt, så efter besøget er du højst sandsynligt blevet langt klogere på fortiden!

Kunstmuseum Brandts

Interesserer du dig for kunst, så kan du på Kunstmuseum Brandts opleve visuel kunst, værker samt klassisk og moderne kunst. Her kan du helt sikkert også blive inspireret og fascineret af de mange flotte udstillinger tilhørende Odense og Fyns største kunstmuseum.

Danmarks Jernbanemuseum

Vil man opleve noget specielt, som ikke findes alle steder, så besøg Danmarks Jernbanemuseum. Den populære Turistattraktionen har eksempelvis samlinger af gamle lokomotiver, togvogne, færger og mange andre spændende ting.