Sådan får du råd til at tage til tandlægen

Mange – især unge – vælger at springe det regelmæssige tandlægebesøg over. Når man er fyldt 18, er det nemlig ikke længere gratis at tage til tandlægen, og man så altså selv have pungen op af lommen, når man skal til tjek hos tandlægen. Det er der dog de færreste, der rent faktisk har råd til at tage til tandlægen – eller skaffer sig råd til det. Der er simpelthen for mange andre ting, man gerne vil have råd til – og det er faktisk uanset om man har et job eller er på SU. Vi kommer derfor her med nogle tips til, hvordan du får råd til at tage til tandlægen, så du kan nyde godt af et sundt tandsæt hele livet igennem.

Meld dig ind i Danmark

Danmark er en sygeforsikring, som du betaler for at være medlem i – til gengæld får du tilskud til en lang række behandlinger, medicin og meget mere. Danmark dækker også besøg hos tandlægen, så du ikke skal af med alt for mange penge, når du skal forbi til det årlige tandtjek. Hvis du er under 26 år, kan du faktisk komme helt gratis til tandtjek – og det er altså i sig selv omkostningerne til sygeforsikringen værd. Alt efter hvilken gruppe, du er medlem af, skal du af med omkring 200 kr. om måneden, og så får du tilskud til en masse, som du kan få brug for senere hen i livet. Du kan f.eks. få tilskud til briller og kontaktlinser, fysioterapeut, receptpligtig medicin og meget mere. Det kan spare dig mange penge igennem livet. Husk dog på, at du skal være rask for at kunne melde dig ind i Danmark.

Udnyt rabatter

Hvis du er studerende, kan du ved mange tandlæger få studierabat på diverse behandlinger og tandtjek – og det er i hvert fald noget, der er værd at tage med. I mange tilfælde ligger det på omkring 15 %, og det kan uden tvivl hjælpe dig med at komme afsted til tandlægen. Mange tandlæger tilbyder også rabatter til bl.a. førtidspensionister og pensionister. Inden du vælger tandlæge, kan det derfor være en god idé lige at tjekke op på, om de tilbyder rabatter. Vi kan kun anbefale denne tandlæge i Hobro, som tilbyder 15 % i studierabat og 10 % i pensionistrabat.

Vælg en billig tandlæge

Priserne svinger meget fra tandlæge til tandlæge, og det er derfor ikke lige meget, hvilken tandlæge du vælger. Det er derfor altid en god idé at lave research, inden du bestiller tid hos en tandlæge. Det er nemlig ikke nødvendigvis den tandlæge, der ligger tættest på dig, der tilbyder de bedste priser. Du kan normalt se priser på diverse behandlinger inden på tandlægens hjemmeside, og så kan du også altid få et gratis prisoverslag på en specifik behandling ved tandlægen, så du aldrig kommer til at betale mere end du behøver for en nødvendig behandling.