Sådan kan du påvirke dit barn til at motionere og spise godt

De fleste forældre med små børn ønsker for deres børn, at de bliver opdraget til at være sunde mennesker med fornuftige værdier. Det handler også om et godt forhold til motion og mad blandt andet. Men hvordan kan man indprente et positivt billede i sit barn af sund, nærende og varieret mad samt motion i hverdagen?

Skab rare associationer

Børn er ikke altid lige begejstrede for motion. Som de bliver ældre og ældre, vil de ganske logisk danne deres egen mening på området. Det vil til tider resultere i, at de slet ikke ender med at dyrke ret meget motion. Hvis cykelturen til skole er den eneste daglige motion, kan det være, noget skal ændres. For at give et positivt indtryk af motion, skal børn opleve positive associationer med det. Et ordentligt par løbesko, fx Nike Pegasus, er et skridt i retningen modet godt forhold til motion. Hvis dit barn oplever at skulle dyrke motion i fodtøj, som ikke er beregnet dertil, vil det nemlig kunne komme til at gøre ondt. Det vil barnet ikke ønske at opleve igen, og derfor vil det hurtigt kunne skabe et ærgerligt billede af motion. Hvis dit barn derimod oplever, at deres fodtøj kun hjælper dem med at bevæge sig og lege, vil det ønske at gøre det igen.

Involver dit barn

Med mad er det vigtigt, at børn tidligt i livet introduceres for en masse forskelligt. Det vil kunne være præventivt over for kræsenhed. Alle børn er selvfølgelig lidt kræsne og afvisende over for nye madvarer indimellem, men det bør ikke være for dominerende. Du kan tage dit barn med, når du skal op at handle, for at det selv ser, hvor madvarerne kommer fra, og hvordan de ser ud inden tilberedning. Dette kan du også hjælpe med ved at lade dem hjælpe til med madlavningen.