Sælg dit guld og giv det et helt nyt liv!

Sælg dit guld, og giv det et helt nyt liv. Det mindsker ikke blot spild, idet dit gamle guld bliver genbrugt – blandt andet til at lave nye smykker – du tjener ligeledes en lille skilling på det, som du for eksempel kan bruge på nogle nye guldsmykker. Og hvem ved, måske de smykker du vælger at købe også har haft et andet liv før. Således får du altså skabt dit eget lille system af genbrug, og det er ikke blot godt for vores miljø – det er ligeledes godt for din pengepung og din økonomi. Sælg dit guld, men læs med her først, så du kan blive meget klogere på, hvad du skal være opmærksom på, inden du sælger dit guld! Således kan du nemlig være helt sikker på, at du får lavet en god handel – og hvem ønsker ikke det?

 

Sælg dit guld – det skal du være opmærksom på:

Noget af det første, du skal være opmærksom på, når du skal sælge dit guld, er de gældende guldpriser. Skal du sælge dit guld, er det nemlig vigtigt, at du får konstateret dets karat og vægt, så du får mest muligt for dit guld. Når du har guldets karat og vægt, er det nemlig muligt at vurdere dets værdi – og så kan du sælg dit guld og få mest muligt ud af handlen. Og når det så er sagt, så kan du i princippet sælge dit guld til hver mand, der ønsker at købe det. Du kan dog med fordel vælge en køber, der har mange års erfaring indenfor feltet. Således kan du være sikker på ikke at blive snydt, og du kan ligeledes være sikker på, at dit guld bliver smeltet om til noget brugbart efterfølgende.

 

Sælg dit guld – men tjek guldets karat først!

Nu undrer du dig måske over, hvor du finder ud af, hvor mange karat dit guld er? Og det forstår vi faktisk godt. Det er nemlig ikke helt nemt for det utrænede øje at spotte, hvor meget guld der for eksempel er i dine smykker. Dog findes der ofte et mærke eller tal i dine smykker, der fortæller, hvilken karat guld smykkerne består af. Er dit guld altså mærket med ét af følgende mærker, har det følgende karat:

  • 999 = 24 karat (Guldbarrer og guldmønter)
  • 750 = 18 karat guld
  • 585 = 14 karat guld (oftest brugt i guldsmykker)
  • 333 = 8 karat guld