Sover du dårligt om natten? Så læs med her!

Der er rigtig mange danskere, der sover dårligt om natten. Er du en af dem? Så er denne guide lige noget for dig! For der findes heldigvis en række gode tips og tricks, som kan hjælpe dig med at vænne dit negative søvnmønster til noget positivt. I denne guide finder du 3 af disse tips, så læs endelig med videre, hvis du kunne tænke dig at optimere din nattesøvn og få endnu mere livsglæde og overskud i hverdagen.

Vidste du, at din seng kan være synderen?

Du har nok ikke tænkt over det, men faktisk kan dit valg af seng være årsagen til, at du sover dårligt, uroligt eller forstyrret om natten. Hvis din seng ikke passer til dig, kan din krop reagere ved en forringet nattesøvn. Derfor er det altså værd at prøve en ny seng i en periode, så du kan se, om det gør nogen forskel for din nattesøvn. Tag eventuelt et kig på udvalget af kontinental senge!

De fleste forhandlere tilbyder heldigvis, at du kan prøve sengen derhjemme i trygge rammer i et vist antal dage for at finde ud af, om den passer til dig.

Undgå elektroniske devices inden sengetid

Elektroniske devices såsom din mobiltelefon samt dit fjernsyn udsender et helt særligt blåt lys ved brug. Dette lys kan snyde din hjerne til at tro, at det er dag, og at det altså ikke er tid til at sove endnu. Forsøg derfor at undgå disse apparater inden sengetid, hvis du vil øge dine chancer for en god og uforstyrret nattesøvn.

Bevæg dig i løbet af dagen

Nogle gange kan en forringet nattesøvn være tegn på, at din krop har alt for meget ubrugt energi. For at udelukke dette bør du sørge for at bevæge dig tilstrækkeligt i løbet af dagen, så du rent faktisk er træt, når du rammer din seng.