Tag bæredygtige valg i hverdagen

I dag er det vigtigt, at man har fokus på bæredygtighed i sin hverdag. På den måde kan man nemlig hjælpe med at skåne miljøet, som det så desperat har brug for. Der er mange måder hvorpå du kan gøre din hverdag mere bæredygtig – det handler bare om at tage bæredygtige valg i din hverdag.

Fravælg engangsemballagen

Hvis du i din hverdag køber meget mad, som er i plastic eller lignende materiale, er det på tide, at du ændrer denne dårlige vane. Engangsemballage er nemlig noget, som har store konsekvenser for miljøet. Du kan sagtens finde alternativer, som er langt mere bæredygtige. Find for eksempel termokopper og drikkeflasker fra aya og ida her, så du ikke længere behøver at købe engangsemballage til dine drikkevare.

Noget andet du også kan gøre, for at slippe for brug af engangsemballage, er at bruge et stofnet, når du handler ind. her bruger man nemlig ofte en masse plasticposer, som faktisk slet ikke er nødvendige. Hav i stedet et net med, som du kan pakke dine varer ned i. få også gerne fat i et grøntsagsnet, så du ikke behøver at pakke dine grøntsager ind i plasticposer, når du skal købe dem.

Bæredygtige alternativer til hjemmet

I hjemmet bruger vi ofte en masse plastik, som faktisk slet ikke er nødvendigt. Det er derfor en god ide at finde frem til bæredygtige alternativer, man i stedet kan benytte. Hvis du for eksempel laver dine isterninger i isterningeposer, kan du overveje i stedet at benytte isterningbakker, og spare på plastikposerne.

Hvis dine børn er glade for sugerør, er det noget, som kan være svært – plastiksugerør er nemlig ikke bæredygtige. Der findes dog også her mere bæredygtige alternativer – nemlig sugerør i metal, som kan bruges igen og igen. Alle disse er altså bæredygtige valg, du kan tage i din hverdag.