Tips: Derfor skal du have stålbord til dit udendørs køkken
Hvordan stabler du det rette udekøkken på benene til at kunne lave lækker aftensmad i årets varme måneder – eller året rundt, hvis du har nerverne til at kokkerere i kulde? Allerførst skal du have sat en arbejdsstation op til udendørs madlavning, så du ikke står og holder på alt i hænderne, men kan sætte ting fra dig. Du får en god arbejdsstation ved at vælge et simpelt stålbord eller en servicevogn.
Stål er det bedste materiale til køkkenets bordplader
Vil du vide, hvad markedet rummet inden for stålborde mv., så find alt udstyret til dit udekøkken her. Når stål er det foretrukne materiale, skyldes det primært hygiejne. Stålborde kan du nemt nok desinficere med ætanolklude eller sprit hældt ud på bordpladen. Desuden tåler borde i rustfrit stål de byger, der byder sig over forårets og sommerens forløb. Hvordan skal bordet så være designet?
Hvad skal et stålbord til dit udekøkken have?
Når målet er at bruge dit stålbord til et udendørs køkken, skal bordet have en køkkenvask, så du kan skylle grøntsager af før tilberedning, vaske et skærebræt brugt til kød eller vaske dine hænder. Godt er det også, hvis et stålbord har en hylde under selve bordpladen, som gryder el.lign. kan stå på, når de ikke er i brug i stenovnen. Typisk har disse borde også bagkant, så grej eller mad ikke ruller bort.
Servicevognes hylder holder kød adskilt fra grønt
Servicevogne eller rulleborde blev nævnt før, og de er nyttige til at opbevare forskellige ingredienser på, der ikke må komme i kontakt med hinanden. Her tænkes primært på at holde grøntsager adskilt fra kød – både af hygiejnehensyn og for at tage hensyn til vegetarer eller veganere. Med de rette borde til dit udendørskøkken savner du ikke plads til at tilberede de lækreste retter, du kan kreere.