Træt af allergi? Her er et par råd til at slippe af med symptomerne

Du kender det – solen står atter højt på himlen, det er blevet varmt og der er tid og lyst til at nyde de mange lyse dage ude i den danske natur. Men suk – hver gang du forsøger, begynder din næse at løbe og dine øjne bliver generede. Frustrationen er stor og det kan være svært at overskue, hvad man kan gøre for at mindske ubehaget. I denne artikel er der samlet et par gode råd til, hvad du kan gøre for at mindske symptomerne på allergien – og ellers kan du også få gode råd online: Læs mere her for den viden.

Sørg for god luftkvalitet

Et af de tiltag, du med fordel kan benytte dig af, er at sørge for at holde luften fri for pollen inde i boligen. Når pollentallet er højt, kan du forværre din allergi, hvis du lufter meget ud i løbet af dagen – du bør i stedet vente indtil det er lavere, for eksempel i de tidlige morgentimer eller sene aftentimer.

Gå i bad

Du gør også klogt i at sørge for at gå i bad – særligt om aftenen inden du smutter i seng, så du fjerner pollen fra din krop og hår. Hvis det bliver siddende og du går i seng med det, risikerer du, at det kommer til at genere dig endnu mere, hvilket er unødvendigt.

Hold øje med prognoserne for pollen

Der findes en del hjemmesider og apps, som du kan benytte, hvis du ønsker at holde dig opdateret på pollentallet – og det kan være særligt fornuftigt. Ved at sikre, at pollentallet ikke er så højt, når du bevæger dig udenfor, kan du mindske symptomerne på din allergi, hvilket vil være mest behageligt for dig. Omvendt kan det være forværrende for dine symptomer, hvis du opholder dig ude samtidig med, at pollentallet er højest.