Udskiftning og service af fjernvarmeveksler

Når du får en fjernvarmeveksler installeret, kan du spare helt op til 40% på dit energiforbrug. Fjernvarmeveksleren er nemlig konstrueret sådan, at den udnytter varmen fra fjernvarmen bedst muligt. Samtidig bruger fjernvarmeveksleren kun energi, når du rent faktisk skal bruge det varme vand. Det betyder, at fjernvarmeveksleren ikke har en beholder med varmt vand, som den skal holde varmt. Dette er en fordel, da det sparer dig energi. Så få udskiftet dine fjernvarmeveksler i dag, for at være sikker på at dit vand kan blive så varmt som muligt og du ikke kommer til at gå en kold vinter i møde uden noget varmt vand. Så skift dine fjernvarmeveksler i dag.

Sådan virker fjernvarmeveksler. En fjernvarmeveksler er et kølesystem, som anvender fjernvarmen fra din varmecentral til at opvarme dit brugsvand. Varmeveksleren er forbundet til fjernvarmens returledning, og når fjernvarmen kommer ud af varmecentralen, bliver den ført ind i veksleren. Her bliver den delt i to – en for varmt vand og en for koldt vand.

Fjernvarmeveksler til at opvarme dit brugsvand

Brug af fjernvarmen til at opvarme dit brugsvand kan give dig en helt enorm energibesparelse – især hvis du anvender fjernvarmen fra din kommune. Det er nemlig meget billigere at få fjernvarmen leveret end el, og det vil spare dig for mange penge på længere sigt. Derudover sparer du energi ved ikke at have et depot af varmt vand, der skal opvarme i en varmeveksler. Størstedelen af energiforbruget går her til at holde varmt vand koldt, og det kan du slippe for, ved at anvende fjernvarmeveksler. Du vil derfor altid have det varmt vand, du har brug for – når du har behov for det. Det er især en god idé at investere i en fjernvarmeveksler, hvis du bor i et område, hvor fjernvarmen er billigere end el. Så kan du opvarme dit brugsvand helt gratis eller med meget få omkostninger. Der findes mange forskellige modeller af fjernvarmeveksler, så det er nemt at finde en, der passer til netop dit behov. Du kan fx få en model, der passer direkte ind i din varmeveksler installation, eller hvis du allerede har et solcelleanlæg, kan du få en model, der udnytter solenergi.